Boek: "In mijn hoofd"

uitgegeven door De Bezige Bij Antwerpen

Geschreven door Martin Heylen

Martin Heylen had ruim 60 uren gesprekken met Raymond over zijn leven en zijn muziek, uit die gesprekken is dit boek van 256 bladzijden, en een verzameling foto's, gegroeid.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. De hemel van Amsterdam, de hel van Deurne
 2. Het atheneum en de Beatles
 3. Onthechting en aanvaarding - De geboorte van Jasper
 4. Sport en vooral voetbal, een obsessie
 5. Lezen
 6. Seks
 7. De vrouw, mijn droombeeld
 8. Toewijding - Sigrid en Cesar
 9. Liever onderweg dan een afgewerkt product
 10. Bach, Baker, Beatles
 11. (Toegift) eenvoud, schrappen
 12. Beelden in mijn hoofd

Martin Heylen is al dertig jaar journalist (o.a. voor Humo), en maakt programma's voor productiehuis Woestijnvis. Hij maakte o.a. de reeks "God en klein Pierke", waarin hij in elke aflevering een bekende Belg volgt, in één van die afleveringen komt ook Raymond aan bod.

Bevat ook een CD

Deze werd opgenomen in Motor Music Studios in Mechelen. Naast zeven reeds eerder uitgegeven, maar hier in een nieuw kleedje gestoken nummers staan er ook drie nummers op die nog niet eerder op CD verschenen.

De muzikanten zijn, naast Raymond (zang, elektrische gitaar, piano, keyboard), Bruno de Groote (elektrische gitaar, zang), Mich Verbelen (elektrische bas), Cesar Janssens (drums) en Leander van het Groenewoud (zang, keyboard)

 1. Tulpen uit Amsterdam
 2. Mijn schoolgaande jeugd
 3. Zweven
 4. Spelen in een groepje
 5. In m'n hoofd
 6. Genieten (hier in je hitte)
 7. Vrouwen
 8. Machu Picchu
 9. Ochtendlied
 10. Jouw liefde

Archivaris Archivaris Allermooist op aard Schandalig content Live AB Laatste rit Omdat ik van je hou Live zoals het is Mr Raymond Ballades Koffie en brood Jongen uit Schaarbeek Vijftig Pluche Het beste van Tot morgen Liefde voor muziek Ik ben god niet Minister Rug van het doosje Sensatie Meisjes Intiem Ontevreden Habba! Leven en liefdes Die Centimeters Kamile in Belgie Ethisch reveil Nooit meer drinken Ik doe niet mee Gelukkig